Febe Sigmans

Febe Sigmans

FEBE SIGMANS


Over mij:


Ik studeerde logopedie aan Vives hogeschool te Brugge. Tijdens mijn opleiding kreeg ik de kans ervaring op te doen in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, medisch-pedagogisch instituut, zelfstandige praktijk en aan de universiteit van Malta in het kader van een Erasmusuitwisseling. In februari 2018 behaalde ik mijn diploma en kort daarna stapte ik het werkveld in als zelfstandige logopediste. Ik belandde begin 2019 in het team van groepspraktijk Focus, waar ik me vanaf dag één thuis voelde.


In mijn vrije tijd spring ik graag op de fiets of maak ik een stevige wandeling in de natuur. Wanneer het weer me in de steek laat, duik ik graag in een spannend boek en dan nog liefst op het vliegtuig richting warmere oorden.Mijn focus:


Ik onderzoek en behandel voornamelijk kinderen en jongeren met spraak-, taal- en/of leerstoornissen. Als logopediste vind ik het belangrijk om zelf ook voortdurend bij te leren. Door het volgen van bijscholingen, blijf ik op de hoogte van nieuwe inzichten op logopedisch gebied. Ik pas die nieuwe ideeën graag toe en ga daarbij uitdagingen niet uit de weg.

Tijdens mijn therapie hecht ik groot belang aan samenwerken. De cliënt en ik vormen één team, waarbij wederzijds vertrouwen centraal staat. Een open en eerlijke communicatie met zowel de cliënt als de omgeving is heel belangrijk. Nieuwe manieren vinden om de cliënt te motiveren is voor mij een doel op zich. De dankbaarheid die ik dan krijg wanneer de cliënt een stapje in de goede richting zet, geeft me enorm veel voldoening.