Manon Missiaen

Manon Missiaen

MANON MISSIAENOver mij:

 

Mijn keuze voor logopedie was snel gemaakt. Al sinds mijn lagere schooltijd speelde ik toneel. Via verhalen, gedichten en toneelfragmenten probeerde ik me in te leven in de emoties en gevoelens van anderen. Na mijn studie kreeg ik de kans om als zelfstandig logopediste in de praktijk van Caroline aan de slag te gaan.

 

Naast mijn passie voor logopedie is het altijd mijn droom geweest om met paarden te werken. Door mijn liefde voor paarden in combinatie met mijn engagement als hulpverlener heb ik mij bijkomend gespecialiseerd als hippotherapeut. Het therapeutisch werken met paarden is voor mij een ideale aanvulling op mijn rol als logopediste. Tijdens mijn logopedische therapieën merkte ik dat sommige cliënten niet gebaat zijn met praten alleen. Paarden communiceren via lichaamstaal, energie en instinct. Ze hebben dan ook een belangrijke functie in het bevorderen van het contact tussen therapeut, dier en mens. Zowel tijdens mijn logopedische sessies als tijdens de hippotherapie stimuleer ik het gebruik van alle zintuigen.

 

 

Mijn focus:

 

Ik onderzoek en behandel met veel enthousiasme kinderen met spraak-, taal- en/of leerstoornissen. Verder heb ik ook een specifieke interesse voor volwassenen met taal- en spraakproblemen ten gevolge van een niet-aangeboren hersenletsel. 

Door continue bijscholingen ben ik op de hoogte van de nieuwste, effectieve behandelmethoden.

Ik vind het belangrijk dat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn bij mij. Daarom zet ik volop in op vertrouwen geven en uitdagingen creëren. Ik geloof steeds in de mogelijkheden van mijn cliënten en stimuleer hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen d.m.v. succeservaringen.