Caroline Van den Berghe

Caroline Van den Berghe

CAROLINE VAN DEN BERGHE


Over mij:


Als onzekere 18-jarige startte ik eerder twijfelachtig mijn opleiding logopedie, maar al snel bleek de studiekeuze een schot in de roos te zijn.


In 2002 behaalde ik mijn diploma logopedie en startte de logopedische praktijk in Maldegem in 2005. Dankzij een team van fantastische gedreven collega’s kon ik mijn praktijk uitbouwen tot een bloeiende groepspraktijk. Ik beheer de praktijk en verzorg de coördinatie.


Niet alleen in de praktijk, maar ook in mijn privé leven is het een gezellige drukke bedoening. Mijn 2 kindjes zorgen samen met mijn 2 pluskinderen voor leven (en lawaai) in de brouwerij. Tijdens de gestolen vrije momenten probeer ik zoveel mogelijk te lezen. Ik doe dit bij voorkeur in een hangmat onder een palmboom, maar in werkelijkheid vind je me meestal met mijn boekje in een hoekje. Om het tempo van mijn kinderen bij te houden, probeer ik in mijn vrije tijd regelmatig te lopen. Tijdens droge dagen vind ik het zalig om de school- en huisbezoeken met de fiets af te leggen.Mijn focus:


Ik onderzoek en behandel voornamelijk kinderen, jongeren en volwassenen met spraak-, taal- en/of leerstoornissen. Daarnaast heb ik ook ervaring met de behandeling van autistische jongeren. Verder heb ik een bijzondere interesse voor de behandeling van spraak- (dysartrie) en taalproblemen (afasie) bij volwassenen. Het is hartverwarmend om een band op te bouwen en ik geniet keer op keer van de dankbaarheid van de volwassen patiënten.


Via een extra opleiding heb ik me gespecialiseerd in het beelddenken. Deze opleiding was echt een openbaring voor mij. Het verruimde mijn visie waardoor ik heel wat kinderen met leer- en concentratieproblemen nog verder kan helpen. De kinderen reageren vaak heel enthousiast op de vernieuwende aanpak waarbij ze mogen voelen, springen, knutselen,… Het blijft een fantastisch gevoel om een glimlach op hun gezichtjes te zien verschijnen als het ‘plots’ wel lukt.


Mensen met specifieke noden vooruithelpen met de focus op hun talenten is mijn passie!